شاید بسیاری از شما ندانید که سلفون چیست یا اینکه سلفون را تنها با پلاستیکهای نازک کشسانی بشناسید. این محصول براساس متریال و نحوه تولید به انواع مختلفی تقسیمبندی شده که سلفونهای رولی رایج در منازل تنها یک نمونه از آن هستند. برای آگاهی بیشتر شما درباره کاربرد سلفون و انواع آن، مطلب زیر را تدوین کردهایم.
سلفون چیست و به چه نوع پلاستیکی گفته میشود؟
سلفون نوعی از بستهبندی پلاستیکی شفاف است که بسته به متریال اولیه، در ضخامتهای مختلفی تولید میشود. محبوبیت سلفون و استفاده آن زمانی بیشتر شد که کمپانی آمریکایی Whitman، شکلاتهای خود را با این پلاستیک ارتجاعی بستهبندی کرد.
سلفونها از مواد اولیه پلیمری ساخته میشوند که بسیار نازک هستند و برای استفاده از آنها باید دقت کرد که پاره نشوند. این نوع بستهبندی محتوای داخلی را در برابر آلودگی، گردوخاک و دستبرد در امان نگه میدارد. البته بدانید که مقاومت بستهبندیهای سلفونی نسبت به نایلون بسیار کمتر است و نباید از آنها انتظار داشت که در برابر ضربه و برخورد با اجسام تیز سالم بمانند.
مواد تشکیلدهنده سلفون چیست؟
سلفونهایی که در گذشته از مواد سلولزی مانند خمیر کاغذ یا ذرت ساخته میشدند، بهدلیل استفاده زیاد از آب و هزینهبربودن دیگر تولید نمیشوند. با پیشرفت تکنولوژی و بهرهگیری از پلیمرهای صنعتی مانند پلیاتیلن و پلی پروپیلن، سلفونهایی با مقاومت بهتر و شفافیت بالاتر تولید شده است. این سلفونها گرچه زیست تخریبپذیر هستند، اما میتوانند بهداشت و سلامت محتوای داخل بستهبندی را حفظ کنند. برخورد این سلفونها با مواد غذایی سرد هیچ ایرادی ندارد.
انواع سلفون کدامند؟
بعداز اینکه دانستید سلفون چیست، بهتر است درباره انواع این محصول هم صحبت کنیم. سلفونها براساس معیارهای مختلفی مانند متریال، نحوه عرضه، ضخامت و ابعاد دستهبندی میشوند که شامل موارد زیر هستند.
1- سلفون صدفی
برخی از مواد غذایی برای حفظ خواص و تازگی باید در سردخانه نگهداری شوند. برای بستهبندی و حفاظت از این مواد در برابر آلودگیهای محیطی، از سلفون صدفی استفاده میشود. گوشتهای منجمد رایجترین موادی هستند که در سردخانه با سلفون بستهبندی شدهاند.
2- سلفون متالایز
یکی دیگر از سلفونهایی که در زندگی روزمره ما بسیار دیده و استفاده میشود، سلفون متالایز است. این سلفون از مواد پلیمری مانند پلیاتیلن و آلومینیوم ساخته شده تا از محتویات داخلی در برابر نور خورشید محافظت کند. بستهبندیهای تنقلاتی مانند چیپس، پفک و شکلات از این نوع هستند.
3- سلفون نایلون
سلفون نایلون همان سلفونی است که در خانهها برای بستهبندی سالاد، ژله و دیگر مواد غذایی سرد بهکار میرود. این سلفون خاصیت کشسانی بالایی دارد که به محتویات داخلی میچسبد. در فروشگاهها نیز برای حفاظت برخی اقلام از آلودگیهای محیطی از این سلفونهای شفاف استفاده میکنند.
4- سلفون شفاف
گروه دیگری از مواد غذایی هستند که در تماس با عوامل محیطی مانند نور یا گرما و سرما فاسد نمیشوند. برای بستهبندی این مواد از سلفون شفاف که خلاف سلفون نایلون، حالت کشسانی ندارد، استفاده میشود. شما این سلفونها را در بستهبندی ماکارانی و انواع حبوبات دیدهاید.
کاربردهای سلفون چیست؟
بهطور کلی از سلفون در هر جایی که نیاز به بستهبندی موقت وجود داشته باشد، میتوان استفاد کرد. بیشترین کاربردهای سلفون در صنایع و موارد زیر است:
- بستهبندی محصولات غذایی سرد مانند میوه و گوشت
- بستهبندی لوازم بهداشتی و آرایشی
- بستهبندی وسایلی که به آلودگی محیطی حساس هستند، بهخصوص در اسبابکشی
- بستهبندی مرسولات پستی جهت اطمینان از عدم نفوذ آلودگی در طی مسیر
- بستهبندی محصولاتی که بهتر است محتویات داخلی آنها دیده شود
دلایل استفاده از سلفون برای بسته بندی چیست؟
اینکه چرا از سلفون برای بستهبندی استفاده میشود، سوال مهمی است که برای پاسخ به آن، موارد زیر را بیان کردهایم:
- بسته بندی مناسب و زیبا: سلفون نوعی بستهبندی شفاف است که استفاده از آن ظاهری براق و چشمگیر ایجاد میکند. ازطرفی بهدلیل امکان چاپ روی سلفون، میتوان بستهبندی را زیبا و تجاریتر نشان داد.
- حفظ بهداشت محصول: برای محافظت در برابر گردوخاک، آلودگی محیطی و ذرات باکتری و میکروبها میتوان سلفونها را با دستگاههای دوخت مخصوص وکیوم کرد. با این کار آب و سایر اجسام خارجی نیز امکان ورود به محتویات داخلی را نخواهند داشت.
- مقرون بهصرفهبودن: در بازار رقابتی هر چقدر که محصولی قیمت کمتری داشته باشد، پرفروشتر است. بستهبندی با سلفون نسبتا ارزانقیمت است و منجر به بهصرفهبودن قیمت محصول اصلی نیز میشود.
ویژگیهای سلفون چیست؟
متریال اولیه سلفون و نایلون یا پلاستیکها تقریبا مشابه هم است، اما سلفونها بهدلیل تفاوت در نحوه تولید، ویژگیهای مثبتی دارند که باعث تمایز آنها از سایر تولیدات مشابه شده است. این ویژگیها عبارتاند از:
- سلفونها در دمای ذوب بالاتری نسبت به نایلون تولید شدهاند و مقاومت بالاتری هم دارند.
- رطوبت، گردوخاک و دیگر ذرات ریز از آنها عبور نمیکند.
- سلفونها در تماس با نور خورشید کیفیت خود را از دست نمیدهند.
- سلفونها ظاهری شفاف دارند و امکان دیدهشدن محتویات داخلی آنها فراهم است.
- طرحهای مختلف را میتوان روی سلفون چاپ کرد.
- قیمت سلفونها بهدلیل وزن کمی که دارند، پایین است.
قیمت سلفون چقدر است؟
قیمت سلفون بسته به عوامل متعددی تعیین میشود که با تغییر در نرخ هرکدام باید شاهد نوسانات در قیمت سلفون نیز باشیم. اگر میخواهید بدانید که مهمترین عامل موثر در قیمت سلفون چیست، مواردی که در ادامه ذکر شده است را مطالعه کنید:
- مواد اولیه: همانطور که قیمت هر محصولی وابسته به مواد اولیه آن است، قیمت سلفون نیز براساس قیمت موادی مانند پلیاتیلن، پلیپروپیلن و پلیمرهای دیگر تعیین میشود.
- فناوری تولید: تکنولوژی و بهکارگیری تجهیزات خاصی میتواند با افزایش بهرهوری، قیمت نهایی را کاهش دهد. در تولید سلفون نیز بهکارگیری برخی دستگاهها باعث کاهش قیمت نهایی میشود.
- نرخ ارز: برخی از مواد اولیه تشکیلدهنده سلفون، وارداتی هستند و همین موضوع باعث میشود که نرخ ارز و نوسانات آن در بازار، نقش زیادی در قیمت این محصول داشته باشد.
- هزینههای تولید: در قیمت سلفون هزینههایی مانند، حقوق کارگران، تجهیز کارخانه و تعمیر قطعات آن، هزینههای بستهبندی و حملونقل و هزینههای بازاریابی تاثیرگذاراند.
- تقاضا و عرضه: قیمت سلفون نیز مانند هر محصول دیگری در بازار متاثر از میزان تقاضا و عرضه است. درصورتیکه تقاضا برای خرید این محصول بالا و عرضه پایین باشد، قیمت نیز افزایش پيدا میکند. برعکس این قضیه هم درست است.
جمعبندی
سلفون چیست و چه ویژگیها و کاربردهایی دارد، موضوعی بود که در این مطلب بهطور مفصل درباره آن صحبت کردیم. سلفون با توجه به متریال و شکل ظاهری، کاربردهای مختلفی دارد، اما بهطور کلی برای بستهبندی و محافظت از محتویات داخلی از آن استفاده میشود. شما میتوانید انواع مختلف سلفون را با قیمتی مناسب و کیفیتی قابل قبول از سایت ما تهیه کنید.